Wil jij het beste uit jezelf halen door een opleiding die blijvend rendement oplevert? Wil jij jezelf, anderen of een organisatie ontwikkelen? Wil je transformatie? Is het antwoord op deze vragen ja, dan is deHOMME een goede keuze. Hieronder zetten wij onze missie, visie en totaalconcept uiteen.

Missie

Het is de missie van deHOMME om te transformeren. Deze transformatie is gericht op de doelen die mensen en organisaties willen bereiken.

Wij willen mens en organisatie op een inspirerende manier hun missie en doelen te laten bereiken. Dit doen wij door deelnemers te begeleiden bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij geven inzicht in de eigen programmering en die van anderen. Deze bewustwording is de eerste stap naar (blijvende) verandering. Wij brengen mogelijke belemmeringen in beeld. Daarna helpen wij deelnemers om de vermogens en talenten aan te spreken, die nodig zijn om doelen te bereiken. Wij zetten mensen en organisaties in hun kracht!

 

Visie

De betekenis van onze bedrijfsnaam deHOMME is: de mens. Bij ons staat de mens centraal. De mens als individu, als medewerker, als klant en als opdrachtgever. Wij zijn er van overtuigd dat mensen de belangrijkste resource binnen een organisatie zijn. Investeren in het ontwikkelen van mensen met blijvend rendement is dan ook een goede beslissing.

Kiezen voor deHOMME is een betrouwbare keuze voor structurele verandering. Wij geloven in de eigen kracht van het individu en hebben de know-how in huis om deze kracht te activeren. Tijden veranderen en dat vraagt flexibiliteit. U realiseert meer flexibiliteit en een blijvend rendement met onze opleidingen, trainingen, coaching en testen.

 

Totaalconcept DeHOMME

DeHOMME staat voor doelgerichte transformatie. Binnen dit kader bieden wij een totaalconcept voor het versterken van human resources.

Onze dienstverlening wordt keer op keer als kwalitatief hoogwaardig beoordeeld. Onze opleidingen trainingen scoren gemiddeld circa een 8,5 en de coachingstrajecten worden met een 9 + beoordeeld.

Een opleiding, training of coaching bij DeHOMME heeft vele voordelen:

 • Ervaren en deskundige trainers en coaches
 • Goed lesmateriaal
 • Hoge beoordelingen
 • Twentse gastvrijheid
 • Prachtige locatie

 

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)

Voor onze trainingen gebruiken we Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) als basis voor de lesstof. NLP houdt zich bezig met de manier waarop wij denken, communiceren en doen. Wij leren ons denken, communiceren en gedrag te begrijpen en gewenste veranderingen aan te brengen. NLP biedt vaardigheden en technieken waarmee we effectiever kunnen denken, doen en communiceren.

NLP is te vergelijken met een gereedschapskist en biedt technieken om denken, gedrag en communiceren te veranderen. Ook is NLP te vergelijken met programmatuur. Als we het menselijk brein vergelijken met een computer, dan kunnen we met NLP de software voor onze gedachten aanpassen.

Met NLP kunnen we:

 

 • doelen leren stellen en bijbehorende
  actieprogramma’s maken;
 • gedrag begrijpen en veranderen;
 • beter communiceren;
 • taalvaardigheden en vraagstijlen aanleren;
 • gewenst gedrag analyseren en modelleren (overnemen);
 • emoties begrijpen en veranderen;
 • optimaal contact maken met behulp van diverse technieken;
 • mentaal, emotioneel en fysiek beter in balans komen;
 • en veel, veel meer …

NLP haalt het beste uit verschillende wetenschappen zoals psychologie (cognitieve-, diepte- en gedragspsychologie), linguïstiek, communicatiewetenschap, filosofie en antropologie. Praktische en werkzame onderdelen van deze wetenschappen zijn samengebracht in NLP. Werkzaamheid is een belangrijk criterium binnen de ontwikkeling van deze methodiek.

NLP is praktisch en direct toepasbaar in ons dagelijks leven en op het werk. Het wordt onder andere toegepast voor individuele groei, relationele, functionele en professionele ontwikkeling. Vandaar ook dat NLP meer en meer toegang vindt binnen bedrijfsleven, overheid, onderwijs, gezondheidszorg en de maatschappelijke sector.