Fotolia 52599016 XS

aanmelden3

Doel:

Effectief functioneren en communiceren Ondernemingsraad.

 

Doelgroep:

Startende ondernemingsraden en ondernemingsraden die beter willen samen werken. 

Beschrijving:

De Basistraining OR is bedoeld voor ondernemingsraden die effectief willen functioneren en communiceren. Wij starten de opleiding met basiskennis, die nodig is voor het goed functioneren van de OR. Het onderhandelen met de bestuurder en op de juiste wijze je invloed uitoefenen is van groot belang voor iedere ondernemingsraad. Dit komt in de training dan ook uitgebreid aan de orde. Vervolgens inventaiseren we de leerdoelen van de leden van de OR en daar gaan we mee aan de slag. We inventariseren de sterke punten van de leden en gebruiken deze om het functioneren van de totale OR naar een hoger plan te brengen. We brengen de kracht van de leden in beeld en vanuit de gedachte dat verschillen elkaar aanvullen en versterken gaan we oefenen met praktijksituaties. Hierbij is de insteek om de OR als geheel effectiever te laten communiceren en functioneren met elkaar maar ook met bestuurder en de achterban.

Het programma ziet er in grote lijn als volgt uit:

 • Basiskennis over de ondernemingsraad. Hier leren jullie meer over de rechten en plichten van iedere OR.
 • Effectief vergaderen. 
 • Inventarisatie sterke en ontwikkelpunten.
 • Basisaannamen en communicatiemodel.
 • Basismodel OR-kracht.
 • Gesprekstechnieken. O.a.: luisteren, afstemmen, doorvragen, omgaan met conflicten, feedback geven en ontvangen. 
 • Doelen stellen en behalen en hulpbronnen om doelen te behalen.
 • Sterke eigen positionering. 
 • Rollenspel OR met teamrollen vanuit de kracht van de teamleden.

Onze OR-training duurt twee dagen, maar kan ook via een verkort programma één dag worden gevolgd. Voor de training inventariseren we waar voor de OR de aandachtspunten zitten en bepalen we zo samen de exacte inhoud van de training.De training kan gecombineerd worden met een teambuildingsactiviteit.

De basistraining OR geeft basiskennis, maar deelnemers leren ook veel praktische en bruikbare methoden en technieken voor het verbeteren van de communicatie. De (leden van de) OR hebben er gelijk in de praktijk al veel profijt van. Na afloop van onze training beschikken de deelnemers over basiskennis van de WOR en vaardigheden om de rol in de OR doelmatig en met plezier op te pakken.

 

Trainer:

Rob 1 web

Onze trainer voor deze opleiding is drs. Rob olde Kalter. Hij is NLP-trainer en coach. Hij wordt bijgestaan door Marjon Boom-Assink. Zij is een ervaren voorzitter van de ondernemingsraad.  

 

Prijs:

1400 euro per dag. Inclusief studiemateriaal, lunch, koffie en thee.

Data:

Op aanvraag.

Tijden:

De opleiding start elke dag om 9.30 uur. Omstreeks 9.15 uur drinken we samen nog even een kopje koffie of thee. De lunch is om 13.00 uur. We starten het middagprogramma om 14.00 uur en we sluiten de dag af omstreeks 17.30 uur. De training kan in de trainingslocatie van DeHOMME plaatsvinden of extern. De kosten voor een eventuele externe locatie en de verblijfskosten zijn voor de opdrachtgever. 

Tijdsinvestering:

De deelname per dag is 8 uur.

 

Locaties:

Trainingscentrum DeHOMME:

locatieoo2

Adres:

Laagsestraat 32
7637 PB Oud Ootmarsum
Routekaart weergeven

 

Toelatingseisen:

 • Er is geen specifieke vooropleiding nodig.


Studiemateriaal:

U hoeft voor deze opleiding zelf geen studiemateriaal aan te schaffen. U ontvangt van ons het lesmateriaal in een map van deHOMME. Verder krijgt u van ons een schrijfblok en een pen.


Certificatie en toetsing:

 • aan deze training is geen toetsing verbonden
 • u ontvangt als bewijs van deelname een certificaat van DeHOMME.

 

 

­